Drømmejobben gikk opp som et lys

Vi har alle vokst opp med ordene fra den berømte talen til Martin Luther King jr.:

“I have a dream”

Ettersom engelskferdighetene på skolen kom på plass, kom også drømmene om hva man hadde lyst til å drive med i livet. Selv var jeg lik alle mine kompiser som spilte fotball i ballbingen på skolen. Jeg ville bli fotballproff og like god som mitt idol Thierry Henry. Det tok heldigvis ikke lenger tid enn noen få år, før jeg forstod at det ikke var noe jeg hadde talent nok til å klare. Jeg vokste heller opp med å se på alt av sport på TV og ville bli en like god sportskommentator som Arne Scheie.

Kommentatordrømmen

Det var i bunn og grunn helt absurd og merkelig å ønske seg den julegaven jeg ønsket meg år etter år. Mamma sa til meg flere år på rad at det ikke var noen vits å ønske meg, men jeg var bestemt: Jeg ville møte mitt kommentatoridol Arne Scheie. Jeg var i alle ungdommers største trass- og utviklingsalder i overgangen mellom barneskolen og ungdomsskolen. Litt som barn som på død og liv skal hoppe i en vanndam når foreldrene gjerne skulle gått litt fortere for å rekke avtalen med bestemor og bestefar.

(Illustrasjonsbilde)

Årene gikk og julaftene ble fullført på rekke og rad uten at jeg hadde fått det jeg ønsket meg mer enn alt annet. Jeg hadde ønsket meg å treffe idolet tre år på rad uten hell. Tre år i en fase hvor man vokser mye og utvikler nye interesser. Ikke jeg. Ønskeliste nummer fire på like mange år inneholdt fremdeles ønske om møte med Scheie. Og jammen fikk mor og far forståelse for at dette virkelig var viktig for meg. De klarte å få kontakt med Scheie og han kunne på julaften levere meg et skriv hvor jeg ble invitert til Kollen-helgen, eller VM i Skiflygning i Vikersund. Valget var enkelt, og jeg skulle få oppleve innsiden av Arne Scheie sitt arbeid under en hopphelg i Holmenkollens mektige hoppbakke. Innblikket jeg fikk i hans hverdag, og hele NRK-produksjonen var ingenting annet enn mektig. Det ga en ung gutt en utrolig inspirasjon til å stake veien videre mot kommentatorjobben.
Første steg på veien var å ta en journalistutdanning. Allerede i 9.klasse fikk jeg jobb som freelancejournalist i Romerikes Blad og jobbet der under sportsavdelingen med det jeg elsket. Det var en fin og lærerik jobb, men det var i lengden noe som fikk meg til å innse at dette ikke var noe for meg.
Journalist ble jeg ikke, men i skrivende stund forbereder jeg meg også til å kommentere eliteseriehåndball for kvinner i søndagskampen mellom Stabæk og Våg Vipers Kristiansand. Jeg er priviligert og heldig som har nå i noen år hatt en deltidsjobb/hobby som kommentator på ulike plattformer, noe som er en del av barnedrømmen. Det skal jo sies at Kasper Wikestad som er en av TV2’s fremste kommentatorer, startet som fotograf – så man skal aldri si aldri.

Er markedsføring og salg, drømmen?

Hva er det egentlig man skal bli? Når ungdomskolen er gjennomført og videregående begynner, starter man samtidig å velge fag og retninger som setter begrensninger på hva man kan drive med og studere i fremtiden.

Jeg valgte en helt ordinær studiespesialiserende retning på VGS med fokus på samfunnsfaglige fag og ikke realfag. Jeg hadde blant annet faget Markedsføring, som vant min oppmerksomhet og interesse. Etter kommentatordrømmen har jeg vært innom eiendomsmegler og politi, men er nå helt sikker på hvilken retning som er den rette for Thomas Karlsen.

Det gikk opp et lys for meg da jeg ble introdusert for alle de ulike prosessene som ligger i markedsføringen. Jeg liker å teste ut ting å se alternativer. I markedsføringen har jeg funnet ut at disse mulighetene er interessante.
Min drømmejobb er ikke en enkelt stilling i et eller annet selskap. Så tydelig og bestemt er jeg ikke. Men det jeg vet, er at det jeg ønsker å drive med, er det utrolig mange som trenger hjelp og ny kunnskap for å gjennomføre på en god måte.
Jeg studerer Markedsføring og salgsledelse, men nå for tiden spesialisering innenfor digital markedsføring. Som et resultat av valgfag dette semesteret har jeg fått øynene opp og kontakt med en utrolig dyktig person, med navn Thomas Moen. Han regnes av mange som Norges fremste på blogging, digital markedsføring og bruk av sosiale medier. Han har jeg vært så heldig å få møte, deltatt på webinar med og gjennomført et Facebook annonseringskurs. Han har på mange måter introdusert meg for den verdenen av markedsføring som var 100 % av grunnen til at jeg likte og liker markedsføring som fag den dag i dag.

Kunsten å gjøre endringer i kampanjer, planer, strategier, utførelse og bruk av plattformer slik at en kundes bevegelsesmønster i kjøpsbestemte situasjoner endres, er motiverende for meg. Jeg ønsker i min drømmejobb å kunne bruke Facebook-annonsering til å bedre resultater, gjøre forbrukerne enda mer interessert og ikke minst endre i menneskers vanemønster slik at de stepper ut av deres egentlige vanlige handlingsmønster.

Jeg anbefaler samtidig alle lesere å ta en titt på Thomas sine webinar og nettkurs. Han er en ressurs du absolutt vil benytte.

  • Thomas Karlsen
Fant du det interessant? Del gjerne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *